De fleste mennesker knokler ekstremt hårdt. Måske på en lidt anden måde, end hvad der umiddelbart forstås ved at “knokle”.

For det kan eksempelvis ligge i at få udført en masse i et tempo, der ligger så højt at man knapt selv kan følge med – og sandsynligvis synes man, at man burde have nået meget mere. Men når man ser tilbage kan man godt se, at man faktisk HAR fået en masse fra hånden. Hvilket jo giver en eller anden grad af indre tilfredshed.

Det kan være dejligt at have travlt, hvis din travlhed skyldes at du er super passioneret i dét du foretager dig, og du samtidig føler dig drevet og mærker ægte livskvalitet.

– og så er det jo i virkeligheden ikke knokleri, men passion.

Men hvis knokleriet giver dig følelsen af udmattethed, overlevelse og kedelig hverdagstrummerum uden den store mening, så er det måske tid til at overveje en anden måde at agere på i din dagligdag.

For knokleri foregår i sindet, og det er sindet de fleste mennesker lader sig drive rundt i manegen af.

Hvis du har mistet evnen til at restituere, dvs. giver dig tid til at lade din krop og dit sind finde tilstrækkelig ro, pauser fra skærmen, ophold i naturen og andet, der giver dig en kærlig forbindelse til din krop og følelsen af at være vital og ordenligt genopladt

– så vil dit nervesystem konstant være på overarbejde, og du vil oftere opleve fysisk og mental anspændthed, tankemylder, og måske endda kroniske smerter og generelt helbredsmæssige udfordringer.

Den indre stresstilstand som du måske mærker, er en kærlig påmindelse om, at der er uligevægt i dit aktivitets- og restitutionsniveau.

Og det kan der jo heldigvis ændres på.

Det kan nemlig nogle gange være ganske små justeringer der skal til, for at du mærker store forandringer – det ved du – og det handler om at træffe valg fra din side, der støtter dig i at finde balancen, og få indarbejdet nogle nye rutiner, der har en nærende effekt på dig.

Få mere inspiration til hvordan du kan skabe balance i blogindlægget Har du balance mellem yin og yang?

Jeg glæder mig til efterårets energi, hvor træernes nøgenhed minder om, at give slip og gøre plads til det nye, og den klare, kølige luft, der nærmest giver en indre klarhed.

Knokler du, eller er du i en rolig indre tilstand i din dagligdag?

Hvordan oplever du balancen mellem aktivitet og restitution – er du god til at pleje dig selv og gøre noget, der fylder dig op?